Om Havekunst og Tanketidsler

 

Den tidligere reklamekonge Peter Wibroe og fotograf Bent Rej har i Wibroes have i Søllerød begået en enestående hyldest til havekunsten fuld af tankevækkende verbalt ukrudt.

 

PETER WIBROE er dansk reklames store mand. Siden starten af 70’erne har den karismatiske kreatør leveret en strøm af prisvindende reklamer, men siden han forlod branchen, har han mest koncentreret sig om ”at skabe den skønneste tønde land nord for Alperne” med klassisk havekunst og arkitektur på privatadressen i Nordsjælland. Anstrengelserne er der kommet en smuk og anderledes havebog ud af. Eller som Peter Wibroe selv skriver i indledningen:


”Haver har lige siden Aristoteles været det ideelle sted for filosofi og fordybelse. Her vokser sandheden og de ægte værdier. Og herfra kan man se, hvor vanvittig verden har udviklet sig, og hvor fremmedgjort og rodløst det moderne menneskes eksistens er blevet. Derfor valgte jeg at gå et spadestik dybere, end havebøger normalt gør, og sprede lidt verbalt ukrudt, som kontrast til de smukke billeder.”


Så er læseren advaret.


Her er ingen kulørte tips om blomsterkrukker og krydderurter. Vi kommer mange spadestik dybere og bliver ikke kun klogere på havekunstens fantastiske historie og de grønne oasers betydning for menneskets liv og lykke gennem årtusinder. Undervejs er der skarpe tekster om danske politikeres dumhed, kønsroller, løgn, religion, grådighed, krig, sociale medier, grim arkitektur og tidens håbløse overfladiskhed.


Det er den legendariske reklame- og rockfotograf Bent Rej, der har taget de mange smukke fotografier til bogen.

 

Forlag: Øjefryd Kunst & Kommunikation
Omfang: 240 sider

Pris: 300 kr.

ISBN 978-87-997420-0-4

 

Bogen er desværre udsolgt! En opdateret genudgivelse er under overvejelse.